Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to zřejmě házení klacku pod nohy.

1 0
možnosti

:-) Určitě ne. Platilo to dávno před soukromníky a třeba takový Meteosat to také platí a my musíme platit za frekvenci licencí.

1 0
možnosti
Foto

Tyhle fašistické praktiky by firmy neměly akceptovat. Je to zasahování do jejich vlastnických práv.

0 0
možnosti

:-) Zkuste fotit nebo natáčet u nějaké vojenské základny bez povolení - je to naprosto stejné a kromě toho, soukromníci pobírají státní dotace, tedy onen raketový business je jim jen jakoby "propůjčen" a musí se podřídit nějakým pravidlům.

1 0
možnosti

Je tak z požadavků armády pro soukromé subjekty viz licence 15CFR. Zadarmo, přímo z NOAA je možné přijímat scan povrchu Země z rotačního zrcadla v režimu APT a v HAVRR ve vysokém rozlišení, ke kterému už bohužel musím mít licenci i jako pozemní pasivní příjemce. Obě pásma podléhají cenzuře ve smyslu přerušení vysílání, pokud je nad přelétávaným územím nějaká aktivita vojenského charakteru, nebo by šlo spatřit nějakou techniku na orbitě (NOAA je ve dvojnásobné výšce ISS), tedy i na NOAA Corp. se vztahují omezení a mě díky tomu občas lezou z tiskárny zmršené fotografie :) Předpokládá se, že kamery soukromníků už mohou dosahovat takových parametrů, díky kterým by mohly monitorovat vojenské objekty atd. - kdo má na to, aby dosáhl orbity, zcela jistě má na kamery ( vyřazené vojenské) nebo scan s vysokým rozlišením, IR atd. a než posuzovat každý soukromý subjekt extra, tj jakou má kvalitu svého zařízení, komu to chce poskytovat nebo prodávat atd., je plošně vztaženo na všechny soukromé subjekty bez rozdílu. Soukromníků se týkají i další povinnosti související s dálkovým průzkumem, tedy tím samým zákonem a namátkou je to třeba likvidace vlastních stupňů raket, aby se orbita nebezpečné neplnila smetím a to, co vypadá jako super akce jednoho soukromníka, není nic jiného, než plnění litery zákona a když už je povinnost vynakládat energii k nasměrování vlastního odpadu ke kremaci do atmosféry, tak proč rovnou nezachránit, třeba i obyčejný aerodynamický kryt apod. Je to v podstatě z nouze ctnost. Konspirátoŕi mohou být naprosto klidní - žádné UFO s marťany tímto není zatajováno, protože jednoduše neexistují. ;-D

2 0
možnosti

Ajajaj, to jsou mně absurdity. Tak to je, když se nectí duch, ale litera zákona.

1 0
možnosti

Takže pro příště bude pro lidi pohled na Zemi z vesmíru už jen na povolení.

Přitom na ISS jsou kamery úplně všude a veřejně přístupné.

Tady se spíš nějaký potentátů z NOAA mstí.

0 0
možnosti

P44e38t48r 17M59u85n22z70a31r

31. 3. 2018 11:14

Otázka je jak je na tom NASA s tímto povolením. Možná už má, nebo ho jako NASA nepotřebuje za zákona. Také proto v příští misi, která poveze náklad na ISS pojedou i kamery i po dosažení oběžné dráhy, protože pro NASA to omezení neplatí. Tedy aspoň tak jsem to pochopil.

3 0
možnosti

No vida, planetu jsme už televizí zblbli, teď se začnou korporace prát o televizní práva ve vesmíru. Jak řekl Buzz rakeťák - do nekonečna a ještě dál. Třeba měl na mysli tu lidskou blbost.

4 0
možnosti

Zřejmě jde o klasickou byrokratickou zvůli, když můžu něco zakázat, tak proč bych to nezakázal.

A nebo jde o konspiraci a my nemá vidět co se tu dobu nad polárním kruhem děje.;-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 556
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1051x
Důchodce z České Třebové, jehož dlouholetým koníčkem je kosmonautika a zejména její historie a historie souvisejících oborů (raketová technika, astronomie, astrobiologie). Ale sleduje i dění současné kosmonautiky - viz http://novinkykosmonautiky.blogspot.com/