Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Byl byste tak hodný a napsal něco o Indech? Málo se o nich mluví...

0 0
možnosti

Ano, rosove maji dobre spisovatele SW. Takovy Kasperski je celkem cenen, az na to ze z jeho pc pochazi take mnoho viru, ktere pak se svym SW leci. A ty ukazky ktere Vladimir Vladimirovic predvedl nejsou nic jineho, nez pocitacove hry.

0 0
možnosti

Ten první odstavec je poněkud zmatený. Evokuje dojem, jakoby ta raketa byla řízena pilotem. :-)

0 0
možnosti

Ze zjevných důvodů nejsou známy podrobnosti testu a i na zveřejněném videu (např: https://cz.sputniknews.com/video/201803116934709-posadka-mig31-vypusteni-raketa-kinzal/) jsou některé části střely rozostřeny.

Běžné je, že pilot při zkušebních odpáleních zabezpečuje odhození rakety z podvěsu letounu při vhodném směru letu, kontroluje zapálení motoru a první fázi letu - v případě chybné trajektorie iniciuje autodestrukční systém (případně, pokud má možnost dálkového řízení upravuje letovou dráhu).

1 0
možnosti

Absurditu ruského systému jen podrhuje - Raketový systém Kinžal. On ukazuje, že režim je i schopen cosi špičlového vyrobit. Každopádně se občane neptej, kde je ryze ruská motorka, nebo cenově dostupný automobil. Podobně nežádej levné potraviny a nadbytek zboží, kterým máme zaplavovat svět. Je pokrok, viz u nás - Barevné televize - neotravuj - na mikrovlnné trouby ani nemysli ! Kup si lokomotivu. Dovede si někdo představit, že by kterýkoliv náš státník chlácholil národ vojenskou technikou ? A jako vždy - dotaz ! S vyjímkou vodky, nafty, plynu, samovaru - Kdo z nás má doma - Oblíbený, a denně nepostradatelný ruský výrobek ? O tom, to celé je

7 0
možnosti

Není mi jasné, proč sem kopírujete běžně dostupnou zprávu? Nějaká vlastní myšlenka k té záležitosti by nebyla?

2 0
možnosti

Jen ať sem hezky kopíruje pokud možno co nejvíce autorů zajímavé věci, vlastních "myšlenek", upravených černobílým vnímáním nepříliš inteligentních autorů už je tu dost a dost.

0 0
možnosti

Rád bych se zeptal na jeden váš starší článek, konkrétně tenhle o zabití řidiče meteoritem https://jamsedlacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=494552

Už se za ty dva roky zjistilo něco určitějšího? Vše co jsem sám nalezl je pořád v rovině spekulací.

0 0
možnosti

Musím přiznat, že jsem po dalším vývoji události nijak nepátral, ale pokud je mi známo tak kosmická agentura NASA uvedla, že to, co v Indii dopadlo na zem, nebyl meteorit. Zdůvodňovala to tím, že vzhled kráteru není takový, jaký se při pádu meteoritu objevuje a nebyly kolem něj žádné fragmenty. Pravděpodobně se mohlo jednat o část kosmického smetí.

Analýza "kamene" nalezeného v kráteru nebyla v mně dostupných pramenech zveřejněna. Kromě toho domnělý meteorit je velmi malý (vejde se do dlaně) a Derek Sears, expert na meteority a asteroidy z divize vesmírných věd NASA, řekl, že kámen, který někdo zabil, by měl být podstatně větší.

Některé prameny také uvádějí, že řidič byl zabit a další osoby (dvě až tři) byly zraněny úlomky nádrže na vodu, která explodovala následkem zásahu "meteoritem".

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS