Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pozor, takový Libor Čermák opakovaně píše ty své pohádky o "archeoastronautech". Stačí mu pohled do mapy, spojnice dvou míst, která si náhodně vybere, a hned má článek o "tajuplné záhadě". A on rozhodně nepředpokládá, že by nás mimozemšťané nějak dobývali. Spíš má o nich poněkud naivní představu, že sem létají, občas nechají nějaký ten kruh v obilí (jiné velké plochy se k tomu zřejmě nehodí), velmi často havarují (asi nejsou zas tak vyspělí), věda o tom mlčí a on sám s kolegou Dänikenem to odhalili (!).

1 0
možnosti
MJ

Já doufám neustále, že bytosti, co by zvládly mezihvězdné cesty by nejprve musely zvládnout svou agresivitu (nevyhubit se tou technologií dřív, než se vydají ke hvězdám). :-)

0 0
možnosti
Foto

že se nějaké bytosti ve vesmíru/prostoru a čase vubec potkají...se mi zdá málo pravděpodobné. Nanejvíš se budou vzácně setkávat naši potomci a následovníci rozptýlení na vzdálených místech .

0 0
možnosti
DS

Myslím, že to bylo ve Futuramě, když lidé napadli planetu myslících koulí proto, že si byli jistí jejich nesouhlasem s čímkoli, s čím souhlasili sami. Lidé se tedy stali invazivní civilizací.

Každopádně nedokážu si představit, že by mírumilovný druh s nevýbojnými sklony měl důvod opustit gravitaci své planety. Zato ten výbojný ano. A pokud jde například o suroviny, máte lepší nápad, kde sehnat palivo do fúzního reaktoru, než nabrat vodík ve vázané formě pohodlně na nějaké Zemi, kde jsou toho plné oceány a potom v řízené jaderné explozi opustit atmosféru?

Ono jde totiž i o to, že naši přítomnost ani nemusí postřehnout a naopak. Jaká forma života je nejvyšší? Dokážu si představit bytost tvořenou z buněk komunikujících na dálku. Zdá se Vám to nemožné? A co je například stát? Miliony lidí, kteří mezi sebou komunikují, vytvářejí zdroje a interagují s jinými státy v okolí, prolínají. Můžeme se potkat s něčím podobným, budeme to považovat stěží za živé a ono to bude součástí mnohem inteligentnějšího celku.

No a teď si představte, že to, co nebudeme považovat za život, bude třeba ze zlata a bude to někde na asteroidu :-). Pro daný organismus to bude zásah imunitního systému, kdežto pro nás to bude snaha o přežití v meteoritické bouři.

Válka světů? Jistě. Ani o tom nemusíme vědět.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, jen upřesním - mimozemšťani přicházejí z oceánu v podobě obřích monster z jiné "planety" a obří roboti jsou dílem člověka, aby proti nim mohl bojovat. To je jen připomínka k filmu Pacific Rim

0 0
možnosti
  • Počet článků 556
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1051x
Důchodce z České Třebové, jehož dlouholetým koníčkem je kosmonautika a zejména její historie a historie souvisejících oborů (raketová technika, astronomie, astrobiologie). Ale sleduje i dění současné kosmonautiky - viz http://novinkykosmonautiky.blogspot.com/