Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P13a52v31e42l 13K60u88r50a95l

23. 5. 2013 19:53

Ono více méně by řešením byl Reaganovský systém hvězdných válek... satelity s výkonovými lasery by dokázali povrch asteroidu zasahovat laserovými pulzy klidně rok...

Ale těch satelitů by pokud by byli na orbitě muselo být hodně... trefit se bez disperze atomsféry na tu vzdálenost není takový problém... (maximálně týden-dva zastřelování)

Nemusí ani příliš přeně mířit... i na změně 1 roku nám stačí pro minutí země maximálně úhlové vteřiny... (ono stejný výsledek (měl li by asteroid nějaký kráter) by vyvolala atomová bomba- kráter by šel využít jako tryska- část hmoty by odpařila... a pak odtlačila do prostoru.)

Ovšem opět- chce to být schopen k cíli dopravit dost energie alespoň rok předem... v jaké formě to už je celkem jedno

0 0
možnosti

To mi nějak nesedí. Předpokládejme, že máme třeba 500 kg satelit s laserovým dělem a proti němu stojí 20ti tunový asteriod, tak podle zákonu akce a reakce pohneme spíš s tím satelitem, než s tím asteroidem :-)

0 0
možnosti

chtel bych mit vase starosti, mily autore;-D;-D;-D

0 6
možnosti

Ano, využil bych odkláněčské schopnosti našich politiků. Kdo umí tak krásně odklonit státní prostředky do vlastní kapsy a do kapes svých přátel, ten jako kamikaze odkloní i asteroid.

3 3
možnosti
  • Počet článků 556
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1051x
Důchodce z České Třebové, jehož dlouholetým koníčkem je kosmonautika a zejména její historie a historie souvisejících oborů (raketová technika, astronomie, astrobiologie). Ale sleduje i dění současné kosmonautiky - viz http://novinkykosmonautiky.blogspot.com/