Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dolch

16. 2. 2012 23:39
Pozdě, ale přece

tak jsem to objevil trochu pozdě, což mě mrzí. K tématu bych měl dvě připomínky:

1. Tuším, že jedna z jízd první verze Spirit Of America skončila nervy drásající katastrofou, kterou k úžasu všech přečkal Craig Breedlov jen s pár oděrky. Utrhl se mu brzdící padák a vůz se nekontrolovaně řítil až k okraji jezera, který přeskočil a tam se někam zapíchl, při rychlosti kolem 600 km/h. Celá jízda byla natáčena na kameru (která to kupodivu taky přežila) a záznam byl zveřejněn v dokumentárním filmu F1, bohužel už nevím, z kterého roku.

2. Chápu, že tento článek není tak úplně o raketové technice, ale když už jste na ní tak zaměřen, možná stálo za to zmínit i vůz Budweisser, který se s rychlostním rekordem vklínil mezi Blue Flame a Thrust II, ale který také nebyl uznán FIFA, protože šlo o tříkolku. Tuším, že to bylo v roce 1979, ale nikde to nehledám, pouze lovím v paměti. Možná to bylo o pár let později.

0 0
možnosti

furtkecal@seznam.cz

13. 2. 2012 18:14
.

R^ !!

0 0
možnosti

Petrbike

13. 2. 2012 7:28
Fajn

Dobrá faktografie. Téma, které by se dalo rozvinout ze strohých faktů blogu do pěkné knížky, s příběhy a fotografiemi.

Je fajn si přečíst něco jiného, než samé stížnosti, nadávky a lamentování...

2 0
možnosti

Jan Veselý

13. 2. 2012 15:48
Re: Fajn

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 556
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1051x
Důchodce z České Třebové, jehož dlouholetým koníčkem je kosmonautika a zejména její historie a historie souvisejících oborů (raketová technika, astronomie, astrobiologie). Ale sleduje i dění současné kosmonautiky - viz http://novinkykosmonautiky.blogspot.com/