Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

20. 6. 2011 7:20
a není to naprosto jedno?

Stávka přece není hladovka aby při ní museli stávkující odboráři předvádět jako oni a jejich rodiny hladoví a strádají bez prostředků. Tato stávka byla o tom že se zastavila doprava, jak vlaky po celé republice, tak metro, tak spousta busových a tramvajových spojů. Toto se naprosto podařilo, doprava byla ochromena.

Z tohoto pohledu už je naprosto jedno, jestli odboráři čerpali paragraf na stávku (tedy neplaceně), nebo si vzali dovolenou, nebo napracované volno, a nebo jakési školení. Kdo umí, ten umí. A pokud jsem někde správně četl, tak mají na takové školení nárok 5 dní na rok .Byla by  třeba  Praha připravená ještě na 4 dny stávky, když  to některé odboráře nebude stát ani korunu?A kdyby si pak třeba všichni vzali ještě 14 dní dovolené??

0 0
možnosti
K

krllo1

19. 6. 2011 18:03
A nemohl autor napsat něco zajímavého o celní praxi.

Úplatky LTO, líh atd. To byxchom čubrněli, kdyby měl odvahu něco napsat.;-D

0 0
možnosti
JS

jamsed

19. 6. 2011 20:05
Re: A nemohl autor napsat něco zajímavého o celní praxi.

Nemohl; již 10 let je mimo celní správu (co se tam za ta léta událo - nevím), a dnes v šedesáti je klientem úřadu práce.

0 0
možnosti
S

snaduzdost

19. 6. 2011 15:23
za stávku brali plat

Vždyť utahovali šrouby, ne? Aby konečně jezdili bezpečně! Vždyť to je už hrůza, spolehnout se na ČD!

0 0
možnosti
B

brooke

19. 6. 2011 15:07
Odbory

jež bojují za to, aby se nekradlo, sami okrádají zaměstnavatele odborářů smyšleným školením. Aspoň se mi potvrzuje, s kým máme tu čest.!!!

0 0
možnosti
K

Kozel_

19. 6. 2011 13:17
Plně souhlasím, jsou to podvodníci

Ti odboroví bossové nebo papaláši, ti nestávkují. Naopak, pro ně je organizace stávek v popisu práce a za to jsou placeni. Podobně další demonstranti - Paroubek, Sobotka - ti jen ukazují, že na takovýchto demonstracích je ve skutečnosti plno lidí, kteří mají v popisu práce chodit demonstrovat.

Právo na stávku, dobrá (i když v určitých odvětvích bych ji nepovolil). Placené odborářské školení - s otazníkem. Proč má zaměstnavatel platit činnost odborářů, když činnost odborů jde proti němu? Nemůžou si to platit z peněz ze zahraničí a nebo z příspěvků od státu, z daňových úlev. Ale budiž, ponechme toto stranou. Ale zároveň stávka a zároveň odobrářské školení - aby stávka byla zaplacená? Čistokrevný podvod, vyčůranost, či jak to nazvat. Pokud bude někdo stávkovat, tak nemůže zároveň být v práci nebo mít aktivitu, která z práce omlouvá za plný plat. Buď stávka, nebo odborářské školení. Když školení, tak by mělo být ohlášeno v předstihu předem - a nemyslím předstih 3 dny jak na stávku.

1 0
možnosti
K

Kozel_

19. 6. 2011 13:22
Re: Plně souhlasím, jsou to podvodníci

Školení se normálně plánují dosti dopředu, minimálně měsíce, ale běžně i půl roku či déle předem. Tedy faktická školení, plánovaná. A pokud někdo ohlásil účast na stávce, tak by tím měla padnou účast na školení.

Je to celé stejně nejapné, jako když žák ve škole by se omluvil, že včera nebyl ve škole, protože byl na operaci slepého střeva a krom toho byl na pohřbu babičce. Ve škole by to brali jako vrchol drzosti a žáka by neomluvili. Odboráři nám předváději ve skutečnosti drzost daleko větší - jenž jim se to toleruje. Mají přece na stávku právo. Taky by mohli chtít jako Řekové, mít právo rabovat, rozbíjet obchody a zabít zaměstnance v bance, co jsou tak drzí, že tam jsou, když oni tam šli řádit. Pak ještě právo, aby ostatní státy platili jejich dluh.

0 0
možnosti
  • Počet článků 556
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1051x
Důchodce z České Třebové, jehož dlouholetým koníčkem je kosmonautika a zejména její historie a historie souvisejících oborů (raketová technika, astronomie, astrobiologie). Ale sleduje i dění současné kosmonautiky - viz http://novinkykosmonautiky.blogspot.com/